Överföra vinyl till CD, dator eller Spotify.

Vill du föra över vinyl till dator eller CD? Önskar du lägga ut egen musik på Spotify men musiken finns bara på vinyl? Vill du överföra kassettband till dator eller CD? Vill du överföra rullband till dator eller CD? Jag hjälper dig att digitalisera vinylskivor, rullband och kassettband med högsta möjliga ljudkvalité. Den digitaliserade filen får du som fil till din dator, som CD-skiva. Vi kan även hjälpa till med att ladda upp musiken till Spotify, Itunes, Youtube m.fl.

Det finns idag enkla och billiga skivspelare och bandspelare som du kopplar in direkt i datorn för att föra över viktiga inspelningar till CD. Dessa apparater är visserligen lättanvända men lämnar en hel del att önska vad gäller ljudkvalité. Med professionell ljudutrustning gör jag en överföring som tar tillvara hela potentialen i det material du vill digitalisera.

Vinyl till dator

Vinyl

För att Överföra vinylskivor, eller LP-skivor och singlar som man sa förr i tiden använder vi en studioskivspelare Technics SL-1015. Vi har ett flertal olika pickuper som testas för bästa resultat från olika skivor. Det första steget är att skivan tvättas i vår skivtvätt, en Pro-Ject VC-E som tar bort smuts, damm och statisk elektricitet.  Efter detta provas vilken pickup som är lämplig för skivan som ska överföras. Sedan görs själva överföringen av skivan till datorn med ria-steg och ljudkort av mycket hög kvalité. Överföringen och eventuell efterbearbetning gör i filformatet Wav. När överföringen är klar bearbetas filerna efter önskemål. Vanligt förekommande är lättare justering av EQ (ton-balans) och uppdelning av skivans låtar till enskilda spår. Om det behövs kan jag manuellt ta bort knaster & knäpp från filerna.

Överföra vinyl

Kassettband

För överföring av kassettband använder vi kassettdäck från Pioneer och Technics. Det första steget är att trimma kassettbandspelaren efter bandet som ska föras över. Tonhuvudet justeras efter hur bandet är inspelat så att bästa möjliga resultat uppnås vid överföringen. Vid överföringen av bandet till datorn används ljudkort av mycket hög kvalité. Överföringen och eventuell efterbearbetning gör i filformatet Wav. När överföringen är klar bearbetas filerna efter önskemål. Vanligt förekommande är lättare justering av EQ (ton-balans) och uppdelning av bandets låtar till enskilda spår.

Rullband

Technics RS-1506 anses vara bland en av de bästa rullbandspelarna för konsumentbruk av många audiofiler. Vi kan överföra 2-spårs band och 4-spårs band i samtliga hastigheter.

Technics RS-1506

Du lämnar efter överenskommelse de band och skivor du vill ha digitaliserade hos mig. Normalt kan du hämta dom efter 2 vardagar. Om inspelningens längd är mindre än 20 minuter går det bra att vänta medan jag arbetar med filerna. Du måste boka tid för detta i förväg. Det går även bra att skicka skivor och band med post eller budfirma. Returporto tillkommer. Vänligen notera att jag ej tar ansvar för eventuella skador under leveransen med post eller budfirma.

Jag kan föra över de flesta slags vinylskivor och stenkakor (33rpm, 45rpm & 78rpm), kassettband, MD-skivor och de flesta typer av rullband.

De färdiga filerna levereras valfritt som fil i valfritt format över internet eller som en (eller flera) CD-R-skivor som kan spelas i vanliga CD-spelare. Filerna kan även skickas på en USB-sticka (kostnad för eventuell USB-sticka tillkommer).

Spotify

Har du musik du vill lägga upp på Spotify men tycker det verkar krångligt? Vi hjälper gärna till!

Ett grundläggande krav är naturligtvis att du äger rättigheterna till inspelningarna du vill lägga upp på Spotify. Covers går utmärkt att lägga upp men det måste vara ”er egen inspelning”.

Vi gör ofta projekt där en artist inte har tillgång till master-band utan endast till vinylskivor eller kassettinspelningar. Vi digitaliserar materialet med högsta möjliga ljudkvalitet, delar upp de olika ljudspåren som separata låtar, klipper bort knaster och knäppar, anpassar ljudnivå och EQ (”tonkontroll”) så musiken låter så bra som möjligt. Sedan laddar vi upp de färdiga ljudfilerna via en s.k. distributör upp musiken så att den finns på Spotify, Itunes och andra streaming-tjänster.

Vi kan arbeta med vinylskivor, kassettband, 1/4″ rullband (2 track stereo & 4 track stereo), minidisc & DAT.

Överföring från analogt media sker till fasta priser, men arbetet med ljudbearbetning som ofta är nödvändigt för att kvalitén på slutresultatet ska bli hög nog för att lägga upp på Spotify debiteras löpande.

Här kan du lyssna på ett projekt vi nyligen arbetat med där vi hjälpt till att överföra dansbandets Christers hela katalog från vinylskivor till Spotify.

Grundpriser

• Kassettband 125:- per bandsida. Varje bandsida blir ett sammanhängande spår.
• För uppdelning av bandsida i maximalt 10 spår tillkommer 100:-
• Överföra vinylskivor 125:- per LP sida. Varje LP-sida blir ett sammanhängande spår.
• Uppdelning av skivsidan i separata spår/låtar 50:- per LP sida.
• Tvätt i professionell våt-skivtvätt inför digitalisering, 30:- per skivsida. 
• Singel & Maxisingel 50:- per sida.
• Extra ljudbearbetning 380:- per påbörjad timma
• Minsta avgift är 200:-
• CD-skiva 25:- Fodral & häfte ingår ej.
Moms 25% tillkommer på samtliga priser.